Nurselin Mutfağı Sini Kete Malzemeleri: 2 yemek kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya 1 su bardağı ılık su 2 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ Bir tutam tuz Aldığı kadar un
İçi İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı un 1 çay kaşığı karanfil tozu 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri İçin; Yumurta sarısı Susam
Hamurları Yağlamak İçin;
3 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI: Hamuru için; toz şekeri, mayayı, suyu ve sütü bir kaba koyup karıştırın. Sonrasında tuzu ve unuda ekleyip hamuru yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini kapatıp bir süre mayalandırın. Hamur mayalandıktan sonra 6 bezeye ayırın. Diğer tarafta hamurları yağlamak İçin zeytinyağı ve tereyağını karıştırıp eritin. İçi için bir tencereye tereyağı koyup eritin. Yağ eridikten sonra unu ekleyip kavurun. Un kavrulduktan sonra karanfil tozu ve cevizi de ekleyip karıştırın. Bezelediğiniz hamurları açıp tepsiye yerleştirin. Aralarına erittiğiniz yağdan sürün. En üst katına hazırladığınız içten koyup bohça gibi kapatıp ters çevirin. Sonrasında tepside elinizle büyütüp üzerine yumurta sarısını sürüp susamını serpin. 200 derecede fırına vererek pişirin.
Merhaba sizler için daha kolay ve kullanışı olması için Android uygulamamızı indirebilirsiniz. Şuan için sadece google play de bulunan uygulamamız yakında App Store' da yerini alacaktır. İndirmek için tıklayın.
0 yorum:
Yorum Gönder