Anasayfa » , » 17 Kasım Nurselin Mutfağı Taş ekmek Tarifi

17 Kasım Nurselin Mutfağı Taş ekmek Tarifi

Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri on 17 Kasım 2015 Salı

ELAZIĞ / FERANUR HANIM'IN MUTFAĞINDAN;
TAŞ EKMEK
MALZEMELER
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Bir fiske tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için şeker ve su kaynatılır. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı katılır ve şerbet ılımaya bırakılır. Yumurtalar, süt, kabartma tozu ve tuz çırpma teliyle karıştırılır. Unu azar azar ilave edilerek karıştırmaya devam edilir ve klasik krep hamuru elde edilir. Tavaya az sıvı yağ konur. Krepten bir kepçe alınıp önlü arkalı pişirilir. Her kepçede tava yağlanır. Krepler aralarına dövülmüş ceviz konularak sunum kabına üst üste konur. En üste yine ceviz gezdirilir. Üzerine ılımış şerbet dökülerek servis edilir
.



0 yorum:

Yorum Gönder

Sponsor

Popular İçerik