Anasayfa » » 23 Şubat Nurselin Mutfağı Beli Bağlı

23 Şubat Nurselin Mutfağı Beli Bağlı

Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri on 22 Şubat 2016 Pazartesi

Malzemeler: 500 gr kıyma 7 adet kabak 4 adet domates 2 adet sivri biber 1 bağ maydanoz 1 tatlı kaşığı yeni bahar 1 tatlı kaşığı karabiber 2 kaşık katı yağ 1 çay bardağı sıvı yağ Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt
23 Şubat Nurselin Mutfağı Portakal Tatlısı

 Yapılışı: Yemeğin önce kabakları soyuluyor. Kabakların bir tarafı oyulacak, öbür parçası kapağı olacak biçimde kesiliyor. İçi oyulan kabaklar yağda kapaklarıyla beraber kızartılıyor. Yeni bahar ve karabiberle kavrulan kıyma kızarmış kabakların içerisine dolduruluyor. Kapakları kapatılan kabaklar sıcak suda bekletilerek esnek bir form galip gelen uzunca saplı maydanozlarla bağlanıyor. Tencerenin dibine dilimlenen domateslerin üst kısmına dizilen Beli bağlılar su eklenerek pişiriliyor. Üzerinde ya da yakınında sarımsaklı yoğurtla ikram edilir. Beli bağlı sunuma hazırdır

Tarifinin devamı için Nurselin Mutfağı Tıklayın. Nurselin Mutfağı Uygulamasının İndirmeniz mi indirmek için tıklayın.



0 yorum:

Yorum Gönder

Sponsor

Popular İçerik