Nurselin Mutfağı Biftek Sarma Malzemeleri: 10 adet biftek 2 adet patlıcan 2 adet patates 1 adet kırmızı biber 2 adet havuç 4 adet sivri biber 1 su bardağı sıcak su 1 tutam biberiye
Et Sosu İçin;
1 adet kuru soğan 2 yemek kasığı zeytinyağı Yarım limon suyu 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tuz
Sebze Sosu İçin;
1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı sirke 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik
YAPILIŞI: Et sosu için , soğanı doğrayın. Üzerine kalan malzemeleri de ekleyip karıştırın. Bu sosu etlere döküp biraz bekletin. Sonrasında havuç, yeşil biber ve patlıcan hariç diğer sebzeleri julyen şekilde doğrayın. Patlıcan, biber ve havucu ise tepesinden dörde bölüp 4 parmak kalınlığında kesin . Diğer tarafta sebze sosu için , bütün malzemeleri bir kaba koyup karıştırın. Bu sosu da doğradığınız sebzelerin üzerine dökün. Sonrasında biftekleri bu sebzelerden koyup rulo gibi sarın. Açılmaması için üzerine kürdan batırın. Daha sonra tencereye yerleştirip üzerine suyu ve biberiyeyi dökerek pişirin.
Merhaba sizler için daha kolay ve kullanışı olması için Android uygulamamızı indirebilirsiniz. Şuan için sadece google play de bulunan uygulamamız yakında App Store' da yerini alacaktır. İndirmek için tıklayın.
0 yorum:
Yorum Gönder