Anasayfa » , , , » 11 Kasım Nurselin Mutfağı Ekşili Palamut Tarifi

11 Kasım Nurselin Mutfağı Ekşili Palamut Tarifi

Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri on 11 Kasım 2015 Çarşamba

MALZEMELER
3 adet palamut
3 adet kuru soğan
300 gram yeşil biber
3 adet domates
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet limon
3 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 litre su
Palamutlar ikiye bölünür ve içine sıvıyağ ve tuz eklenmiş suda haşlanır. Soğanlar piyazlık doğranır ve sıvıyağ konulmuş tavada pembeleştirilir. Biberler doğranıp soğanlara ilave edilir. Domatesler irice doğranarak tavaya eklenir ve hafif yumuşayana kadar pişirilir. Ardından salçası katılır. Ocaktan alınan sebzelere sirke, limon suyu, pul biber ve irice doğranmış sarımsaklar katılır. Sebzelere, haşlanan balığın suyundan yaklaşık bir su bardağı kadar dökülür. Sebzeler fırın tepsisine alınır. Haşlanan palamutların etleri parçalanır ve sebzelerin üzerine konur ve hafif karıştırılır. Bir limon halka dilimlenir ve üzerine koyulur. Fırına atılan ekşili palamut 190 derecede 20 dakika kadar pişirilir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Sponsor

Popular İçerik