Hamuru için 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı su + su bardağının dibinde iki parmak su içi için 250 gr kıyma 2 adet kuru soğan yarım yiyecek kaşığı biber salçası kimyon karabiber ara katlara sürmek için sıvı yağ üzeri için 2 kase yoğurt 2 diş sarımsak 2 çay kaşığı tuz 3 yiyecek kaşığı tereyağı kuru nane pul biber Boşnak Mantısı Tarifi'nin Yapılışı
Mantının bu halini çok seveceksiniz çok lezzetli oldu . Geçen günlerde bir tv yiyecek programında görmüştüm. Çok hoşuma gitmişti bu sabah denedim yiyenlerden tam not alınca sizlerle paylaştım tadı süper oldu . Benim gibi kendinizi tutun ikinci tabağı yemeyin sonra geliyor kilolar :) geçelim tarifimize öncelikle iç için kıymayı uyumlu bir kaba alalım üst kısmına soğanları doğrayalım salçasını baharatlarını ekleyip iyice karıştıralım. Hamur için yoğurma kabına unu alalım tuzu atalım suyu ağır ağır ekleyerek hamuru yoğuralım iyice yumruklayarak yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru 4 eşdeğer parçaya ayıralım. Her bir tanesini pasta tabağından belli bir süre büyük açalım fotoğrafta benim yaptığım gibi uyumlu bir kabı iki yiyecek kaşığı sıvı yağla yağlayalım açtığımız hamuru serelim üst kısmına iki yiyecek kaşığı sıvı yağı dökelim elimizle her yerine yayalım sonra kalan üç bezeyi de açalım benzer işlemi yapalım. Aralarına sıvı yağ sürerek üst üste dizelim. En üzerine de sıvı yağ sürüp üzerini kapatalım yarım saat dinlenmeye bırakalım. Yarım saat sonun da hamurları alalım elimizle çeke çeke açalım inceltelim sonra tezgaha alıp oklava yardımıyla inceltelim fotoğrafta benim yaptığım gibi sonra kare kare keselim kesim aşamasını da fotoğrafladım. İçten her birinin içerisine katalım sonra zarf yapar gibi bohça gibi katlayalım fotoğrafta yaptığım gibi tamamını katlayalım yuvarla borcama sıra sıra dizelim benim dizdiğim gibi . 200 derece de kızarana kadar pişirelim. Mantılarımız pişerken yoğurdu hazırlayalım iki kase yoğurdu koyu yerinden alalım çukur kaba katıp iki diş sarımsağı tuzla ezip içerisine katalım güzelce çırpalım. Kızaran mantıların üst kısmına gezdirerek dökelim fırını kapatalım ama yoğurtladığımız mantıları fırına sürelim fırının sıcağıyla beş dk dursun. Biz de bu beş dk içinde yağını hazırlayalım tereyağı tavaya alalım eritelim nane pul biber ekleyip yağı yakalım. Beş dk sonunda mantıları servis tabağına alalım üst kısmına yaptığımız yağdan gezdirelim afiyetle yiyelim afiyet olsun : )
Tarifinin devamı için Nurselin Mutfağı Tıklayın. Nurselin Mutfağı Uygulamasının İndirmeniz mi indirmek için tıklayın.
Anasayfa »
Nurselin Mutfağı Boşnak Mantısı Tarifi 22 Şubat
» Nurselin Mutfağı Boşnak Mantısı Tarifi 22 Şubat
Nurselin Mutfağı Boşnak Mantısı Tarifi 22 Şubat
Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri on 21 Şubat 2016 Pazar
|
0 yorum:
Yorum Gönder