Keki İçin: 2 adet yumurta, 1 türk kahvesi fincanı toz şeker, 1 türk kahvesi fincanı yoğurt, 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağı, 1 türk kahvesi fincanı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2 su bardağına yakın un. Şerbeti İçin: 3 çay bardağı toz şeker (portakallarınız çok tatlıysa şeker oranını azaltabilirsiniz), 1 su bardağı su, 2 su bardağı portakal suyu. Üzeri İçin: 1 adet portakalın kabuğunun rendesi.
Portakallı Tatlı Yapılışı Şerbeti için; tencereye bütün malzemeyi koyup kaynatalım ve 1 taşım ek olarak kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Keki için; yumurtalar ile toz şekeri köpük olana kadar çırpalım. Üzerine sıvı yağı, yoğurdu ve sütü ilave edip karıştıralım. Sonra kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ilave edip iyice karıştıralım. Yağlanmış bir kaba karışımı dökelim ve eskiden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirelim. Pişen keki 10 dk dinlendirip ilgisiz şerbeti gezdirerek üzerine dökelim. Portakallı Tatlımızı bir zaman dinlendirdikten ek olarak sonra servis yapalım.
Tarifinin devamı için Nurselin Mutfağı Tıklayın. Nurselin Mutfağı Uygulamasının İndirmeniz mi indirmek için tıklayın.
Anasayfa »
23 Şubat Nurselin Mutfağı Portakal Tatlısı
» 23 Şubat Nurselin Mutfağı Portakal Tatlısı
23 Şubat Nurselin Mutfağı Portakal Tatlısı
Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri on 22 Şubat 2016 Pazartesi
|
0 yorum:
Yorum Gönder