Malzemeler 200 gr tereyağı veya margarin 4 yumurta (sarısı ve beyazı bölünecek ) 1 su bardağı şeker(180 gr) 1 portakalın suyu(145 ml) 1 portakal kabuğu (ince rendelenmiş) 1 bardak un (120 gr) 3 yemekkaşığı nişasta(70 gr) 1 vanilya, 2 çay kaşığı k. tozu
Ağaç kek Almanların tanınmış (Baumkuchen) olarak bilinen ağaç kekidir bu kekin sihri pişirme tekniğindedir.Keki kalıba döküp pişirmek yerine her defasında 3 er kaşık kalıba yayıp kızarıncaya civarı pişirip sabırla hamur bitene civarı işlemi tekrarlamak gerekir.Fırınınızın üstten ızgara ayarı varsa işiniz kolay aksi taktirde sizi biraz uğraştırabilir şayet ızgara ayarı yoksa kalıbın çevresini folyo ile birden çok defa kaplayıp kekin taban ve etrafının fazla pişmesini önleyebilirsiniz..
Tarifinin devamı için Nurselin Mutfağı Tıklayın. Nurselin Mutfağı Uygulamasının İndirmeniz mi indirmek için tıklayın.
Anasayfa »
22 şubat
,
Ağaç Kek Tarifi 22 Şubat
,
nurselin mutfağı
» Nurselin Mutfağı Ağaç Kek Tarifi 22 Şubat
Nurselin Mutfağı Ağaç Kek Tarifi 22 Şubat
Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri on 21 Şubat 2016 Pazar
|
0 yorum:
Yorum Gönder