Anasayfa » , , , » 10 Mart Nurselin Mutfağı Düğü Çorbası Tarifi Eskişehir İzle

10 Mart Nurselin Mutfağı Düğü Çorbası Tarifi Eskişehir İzle

Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri on 9 Mart 2015 Pazartesi

Malzemeler:
1 Türk Kahve Fincanı İnce Bulgur
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
5 Su Bardağı Kaynar Su
1 tatlı Kaşığı Tuz
Ön Söz:
İnce bulgur kullanılarak hazırlanan bu çorba, her yörenin ince bulgura verdiği isimle anılır. Bu isimlerden bazıları ise, düğ çorbası, düğürcük çorbası veya simit çorbası gibi. Aynı zamanda kullanılan malzeme çeşiti de yılın mevsime göre değişebilir. Kış mevsiminde tarifimdeki malzemeler kullanılırken, yaz mevsimi domates ve biber katkı malzeme olarak kullanılabilir. Bazı yörelerde çorba içerisine patateste ilave edilebilir. Tarifim, orta anadolunun düğürcük çorbası ile ilgilidir.
Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak. İnce bulgur yıkanacak ve süzülecek. 5 su bardağı kaynar su hazır edilecek
Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından 1 yemek kaşığı un ilave edilecek, kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Tencerenin orta yerinden yer açılacak ve domates salçası katılacak, kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak.
Üzerine 1 tatlı kaşığı nane katılacak ve hafif kavrulacak. Ardından 5 su bardağı kaynar su, karabiber, kimyon, ince bulgur katılacak ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynayıncaya kadar malzemeler dipten karıştırılacak.
Tenceredeki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Isı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 20 dakika süre bitiminde çorbanız hazır. 1 tatlı kaşığı tuzu şimdi ilave edebilir, yemeğin tuzunu karar hale getirebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’




0 yorum:

Yorum Gönder

Sponsor

Popular İçerik