Nursel İle Ramazan Sofrası Bulgurlu Tavuk Kapama Malzemeleri: 13 adet tavuk baget
2 su bardağı bulgur 2 su bardagi pirinç Yarım demet taze soğan 4 yemek kaşığı domates sosu 3 yemek kaşığı krema 1 çay bardağı süt Defne yaprağı Tane karabiber 3 diş sarımsak Kuru nane Tavuk suyu Tuz
YAPILIŞI: Taze soğanları incecik doğrayın. Pilav tenceresinde yağı kızdırın, taze soğanları kavurun. Pirinçleri ve bulguru yıkayın taze soğanlara ekleyin, kavurun. Pişen tavukların suyunu süzün. Pilav tenceresine tuz, domates sosu, pirinçlerin üstünü geçecek kadar tavuk suyu ekleyin. Hafif sulu kalıcak şekilde fırın tepsinize boşaltın. Pilavın üZerinde nane gezdirin. Tavuk butlarını pilavın içine gömülecek şekilde yerleştirin. Krema ve sütü karıştırın tepsimizin üzeride gezdirin. 200 derecede pişirin. Afiyet olsun.
Merhaba sizler için daha kolay ve kullanışı olması için Android uygulamamızı indirebilirsiniz. Şuan için sadece google play de bulunan uygulamamız yakında App Store' da yerini alacaktır. İndirmek için tıklayın.
0 yorum:
Yorum Gönder