Anasayfa » » Nurselin Mutfağı Pirinçli Balık

Nurselin Mutfağı Pirinçli Balık

Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri on 14 Mart 2016 Pazartesi

Nurselin Mutfağı Pirinçli Balık

Nurselin Mutfağı Pirinçli Balık Malzemeleri:
2 adet levrek 4 su bardağı pirinç 4 su bardağı su 1 su bardağı un Bir tutam yeşil soğan Bir tutam maydanoz Bir tutam dereotu 2 adet limon 1 yemek kaşığı tereyağı Sıvıyağ Karabiber Tuz
Üzeri İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı
Nurselin Mutfağı Pirinçli Balık
YAPILIŞI:
Pirinçleri yarım saat kadar ıslayın. Bu sırada yıkanmış temizlenmiş levrekleri tuzlayın. Sonrasında tuzladığınız levrekleri una bulayıp kızartın. Onlar kızarırken yeşillikleri ince ince doğrayın. Diğer tarafta bir tavaya yağ koyup ısladığınız pirinçleri süzüp kavurun. Kavurduktan sonra baharatlarını ve yeşilliklerini ekleyip altını kapatın. Bir tepsiye kavrulan pirinçleri koyup iyice yayın . Yaydıktan sonra balıklar için yuvalar açıp tereyağı sürün. Açtığınız yuvalara balıkları yerleştirip suyu ve 1 limon suyunu dökün. Son olarak üzerine 1 limonu da dilimleyip pirinçlerin üzerine koyun. Üzerini folyolayıp 10 dk folyolu pişirip sonrasında folyoyu çıkarıp suyunu kontrol ederek pişirin. Piştikten sonra üzerine tereyağı kızdırıp dökerek servis edin.



0 yorum:

Yorum Gönder

Sponsor

Popular İçerik