Nurselin Mutfağı Karagöz Tatlısı Malzemeleri: Hamuru İçin;
1 , 5 su bardağı süt Yarım paket yaş maya 1 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım paket kabartma tozu Bir tutam tuz 1 yemek kaşığı kakao Aldığı kadar un
Şerbeti İçin;
3 su bardağı şeker 3 , 5 su bardağı su Yarım limon
YAPILIŞI: Hamuru için , sütü ılıtıp 1 yemek kaşığı kadar ayırıp bir kaba koyun . Üzerine mayayı ekleyin . Şeker ve sıvıyağı da ekleyip karıştırın . Sonrasında yumurta ve tuzu da ekleyip tekrar karıştırın . Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğurun . Yoğurduğunuz hamuru 4 bezeye ayırın . Bu sırada şerbeti için , şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynatın . Kaynadıktan sonra birkaç damla limon sıkıp altını kapatarak soğumaya bırakın . Ayırdığınız süte kakaoyu ekleyip iyice karıştırın . Bezelediğiniz hamurların tekine kakaolu sütlü karışımı ekleyip tekrar yoğurun . Sonrasında yoğurduğunuz kakaolu hamuruda 3 bezeye ayırın . Ayırdıktan sonra elinizle yuvarlayarak silindir haline getirin . Kalan 3 adet hamuru açarak inceltin . Ortasına silindir şeklinde kakaolu hamurdan birini koyarak rulo gibi sarın . Sardıktan sonra 1 parmak kalınlığında kesin . Kestikten sonra yağlı kâğıt serili tepsiye dizin . Diger kalan hamurları da aynı şekilde yaparak tatlıları çoğaltın . Fırına vererek 170 derecede pişirin . Piştikten sonra , ılık şerbeti üzerine dökerek şerbetleyin .
Merhaba sizler için daha kolay ve kullanışı olması için Android uygulamamızı indirebilirsiniz . Şuan için sadece google play de bulunan uygulamamız yakında App Store' da yerini alacaktır . İndirmek için tıklayın .
0 yorum:
Yorum Gönder