MALZEMELER:
250 gram kuzu kıyma
2 su bardağı orta boy bulgur
1 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kıyma, bulgur, salçalar, ince doğranmış sarımsak ve soğan, tuz, karabiber, pul biber, zeytinyağı karıştırılarak iyice yoğurulur. Elde edilen harçtan klasik yassı köfteler yapılır. Bir tencereye su konur. üzerine suya değmeyecek şekilde kevgir yerleştirilir. Köfteler bu kevgire dizilir ve üzerine kapak kapatılır. Köfteler kaynayan suyun buharında pişirilir.
Anasayfa »
10 kasım
,
nurselin mutfağı
,
süzek yapması tarifi
» 10 Kasım Nurselin Mutfağı Süzek Yapması Tarifi Gaziantep
10 Kasım Nurselin Mutfağı Süzek Yapması Tarifi Gaziantep
Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri on 11 Kasım 2015 Çarşamba
|
0 yorum:
Yorum Gönder