Anasayfa » , , , » 10 Mart Nurselin Mutfağı Bal Kabaklı Merengli Tarifi Eskişehir İzle

10 Mart Nurselin Mutfağı Bal Kabaklı Merengli Tarifi Eskişehir İzle

Nurselin Mutfağı Yemek Tarifleri on 9 Mart 2015 Pazartesi

MALZEMELER

hamuru için:150 gr sana klasik
2 adet yumurta sarısı
yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
yeterince un
iç malzeme için:350 gr balkabağı(soyulup yeşil kısımları ayıklanmış)
yarım çay bardağı toz şeker
üzeri için:3 adet yumurta akı
2 kahve fincanı pudra şekeri


HAZIRLANIŞI

  • Hamuru için gerekli olan malzemeleri karıştırıp yoğurun.
  • 30 cm. çapında bir kek kalıbını sana yağı ile yağlayıp altına un serpin.
  • Hamuru açıp kalıba yayın.
  • Çatalla delikler açıp 180 dereceli fırında hafif pembe olana kadar pişirin.
  • Diğer yanda bal kabaklarını küçük doğrayıp şekeri katın kısık ateşte pişirin ve soğutun.
  • Yumurta aklarını mikserle kar haline gelene kadar çırpın.
  • pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin. parlak bir görüntü almasını sağlayın.
  • Pişen tartı fırından alıp ılıtın.
  • içine balkabağını yayın.
  • onunda üstüne yumurta aklarını yayın.
  • Çatalla dalga şekli verin.
  • Fırının derecesini 140 'a getirin.
  • Tartı fırına koyup yumurta akları pembe olana kadar pişirin.
  • soğuk servis yapın.



0 yorum:

Yorum Gönder

Sponsor

Popular İçerik