MALZEMELER
hamuru için:150 gr sana klasik
2 adet yumurta sarısı
yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
yeterince un
iç malzeme için:350 gr balkabağı(soyulup yeşil kısımları ayıklanmış)
yarım çay bardağı toz şeker
üzeri için:3 adet yumurta akı
2 kahve fincanı pudra şekeri
2 adet yumurta sarısı
yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
yeterince un
iç malzeme için:350 gr balkabağı(soyulup yeşil kısımları ayıklanmış)
yarım çay bardağı toz şeker
üzeri için:3 adet yumurta akı
2 kahve fincanı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
- Hamuru için gerekli olan malzemeleri karıştırıp yoğurun.
- 30 cm. çapında bir kek kalıbını sana yağı ile yağlayıp altına un serpin.
- Hamuru açıp kalıba yayın.
- Çatalla delikler açıp 180 dereceli fırında hafif pembe olana kadar pişirin.
- Diğer yanda bal kabaklarını küçük doğrayıp şekeri katın kısık ateşte pişirin ve soğutun.
- Yumurta aklarını mikserle kar haline gelene kadar çırpın.
- pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin. parlak bir görüntü almasını sağlayın.
- Pişen tartı fırından alıp ılıtın.
- içine balkabağını yayın.
- onunda üstüne yumurta aklarını yayın.
- Çatalla dalga şekli verin.
- Fırının derecesini 140 'a getirin.
- Tartı fırına koyup yumurta akları pembe olana kadar pişirin.
- soğuk servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder